PF9ZX

Nadat ik geslaagd was (november 2000) voor het examen voor de N-licentie (tegenwoordig registratie) mocht ik dus uitkomen op de frequenties die voor de novice amateur was aangewezen. Bij het uitkomen wordt gesteld dat je je moet identificeren met een call.
Deze call mocht en mag je zelf kiezen, op een paar uitzonderingen na.Wat ga je nu kiezen als het eenmaal zover is vroeg ik me af en had dus nog geen idee. Mijn initialen, MB in mijn geval, of zomaar iets wat me te binnen schiet ?

Eigenlijk was de keuze simpeler dan ik dacht. Ik reed al vanaf mijn 21e BMW en dit bleken de letters te zijn die het beste bij mij pastte. Op het moment van het behalen van de licentie reed ik al wat jaartjes een 5 serie van mijn favorite merk, dus was het cijfer in de call al snel bekend. BMW 5 kon niet omdat na de PD een cijfer hoort en dan pas weer letters. 5 BMW was de, voor mij, logische keuze geworden.

Mijn keuze moest natuurlijk wel officieel zijn en na het uitzoeken van nog twee andere mogelijkheden, Jawel, niets was nog zeker na het opgeven van drie mogelijkheden.
Na enige tijd in spanning afwachten kwam de verlossende brief van het Agentschap Telecom. Mijn eerste keuze was nog beschikbaar en werd aan mij toegewezen. PD5BMW was ontstaan.

Een dubbele uitting van de hobby kan zo simpel zijn.

Mede door mijn situatie werd de call steeds meer een emotioneel ding wat gevoelsmatig zwaar lag doordat bij het uitspreken etc ik steeds werd herinnerd aan de tijd dat de call echt een betekenis had. Mijn 5 serie BMW was voor mij namelijk zeer waardevol en een deel van mijzelf waar ik trots op was. Nu ik weet dat deze tijd nooit meer terugkomt werd de call steeds meer een “zware” call. Ik vond het nu de tijd (Januari 2012) om deze te veranderen naar iets algemeners wat ik voor altijd bij me zal dragen.
Na lang denken en twijfelen werd de spreekwoordelijke knoop doorgehakt en besloot ik dat het PD8MJW moest worden. “MJW” zijn mijn voorletters en de “8” ….. ach …. eens wat anders.

PD8MJW had op een bepaald moment plaats gemaakt voor PD9TX (Juli 2014). De reden was heel raar maar ik wist meteen dat ik dit moest doen.
Tijdens mijn slaap lag ik waarschijnlijk te dromen waarin iemand aan de band zat te roepen naar deze call maar daar reageerde ik logischer wijze niet op, totdat iemand mij bij naam riep en mij vertelde dat men mij zat te roepen.

Toen ik ’s mogens wakker werd zat vervolgens de hele dag deze call in mijn hoofd en ik heb daarom besloten er meteen werk van te maken. Het was duidelijk dus dat mijn call vanaf dat moment officieel PD9TX was.

Omdat het willen behalen van de F registratie mij al een aantal jaren niet los kon laten, heb ik na een aantal pogingen van studie nog maar eens de knoop doorgehakt en het weer opgepakt om het nu wel met succes af te maken.
Het kostte wat tijd en zelfdiscipline, maar met resultaat.

Ik mag nu voortaan door het leven als PF9ZX op de amateurbanden 🙂

En waarom deze call ? ………..

Graag wilde ik een nog niet veel voorkomende prefix en als suffix een twee lettercombinatie waar je niet zo snel aan denkt.

 

Call overzicht:
11/2000 – 01/2012 : PD5BMW
01/2012 – 07/2014 : PD8MJW
07/2014 – 12/2014 : PD9TX
12/2014 –                   : PF9ZX

 

Speciale call overzicht:
Nationale molendag 2015 : PF6MILL
Nationale molendag 2016 : PA16NMD
Nationale molendag 2017 : PA17NMD
Nationale molendag 2018 : PA18NMD
Nationale molendag 2019 : PA19NMD
75jaar VERON             2020 : PF75ZX