Blog/nieuws

 
22-06-2019

En alweer is het bijwerken wat op een lager pitje gekomen door een ziekenhuisopame.
De komende tijd zal het weer vrij rustg blijven door een tijdelijke opname in Nieuw Unicum, in Zandvoort, wat ook mijn vaste QTH zal worden.

17-02-2019

Helaas door, wederom, persoonlijke omstandigheden is de website de afgelopen periode niet bijgewerkt. Ik hoop snel weer wat meer tijd te hebben.
Het moet eerst weer wat rustiger zijn wil ik me goed geconcentreerd op de website kunnen storten.

16-08-2018

Ik heb van de week mijn yaesu FT-847 verkocht. Dit omdat ik een nieuwe radio had gekocht die de FT-847 ging vervangen. Wat het is geworden zal binnenkort bekend worden, zodra de website wordt bijgewerkt.

29-07-2018

Door persoonlijke omstandigheden m.b.t de MS is het even erg rustig w.b.t het bijwerken van de website. Het is helaas een periode van weinig tijd, en zin op de momenten dat er wel tijd is, door o.a revalidatietherapie.

18-01-2018

Inmiddels is alles rond wbt waar ik eerder over had geschreven. Er is een WIRES-X node/hotspot bij gekomen welke ik geregeld heb en dus ook beheerder. PI1WFL is een feit.

01-01-2018

De beste wensen aan een ieder.
Een nieuw jaar en weer nieuwe kansen. Dit betekent ook weer een jaar met nieuwe projecten en projectjes op hobby gebied.
Wat er allemaal staat/ligt te wachten, is op dit moment niet zo veel nog dus beginnen we het nieuwe jaar rustig. Laatst genoemde in mijn vorige bericht loopt nog steeds en wacht op antwoord van iemand en waar ik van afhankelijk ben.
De feestdagen aan het eind van het jaar zijn er mede schuldig aan dat er niet direct antwoord te verwachten is dus moet ik maar geduld hebben. Uiteindeijk komt het wel goed.

Kortom, houd de website in de gaten.

31-12-2017

Op dit moment ben ik met iets bezig om voor elkaar te krijgen. Hier kan ik er nu nog niets over kwijt maar zodra het rond is en de andere partij groen licht geeft, vind je het uiteraard terug op de website.
Het is volledig gerelateerd aan de hobby en is geen knutselproject of iets dergelijks.

20-12-2017

Na lang twijfelen, uiteindelijk de spreekwoordelijke knoop doorgehakt. Aangezien ik toch wel serieus iets in de lucht wil zetten als toevoeging, heb ik besloten de stap te zetten om een vergunning aan te vragen voor een WIRES-X  node zodat deze straks officieel operationeel is.

28-06-2017

Enige tijd geleden heb ik mijn Yaesu FT1XDE portofoon verkocht. Dat moment leek het helaas nodig maar kort erna bleek het toch niet nodig geweest.
Het was verder geen probleem want ik miste het op dat moment niet want er was weinig tot geen “beweging” op het gebied van Yaesu System Fusion. Nu maanden later is het er toch van gekomen en heeft het Agentschap Telecom het gebruik van repeaters vrij gegeven waardoor het system redelijk gebruikt wordt door redelijk wat radiozendamateurs.

Ik heb afgelopen week besloten om toch weer een FT1XDE erbij te kopen en ben dus opzoek gegaan waar het aan te schaffen. Dit is, nadat ik een heel voordelig adres tegenkwam, ANICO KFT. in Hongarije geworden.
Nu heeft Hamshop een mooie aanbieding i.c.m een cashback van €40,0 via Yaesu waardoor de prijs uiteindelijk op €199,00 exclusief verzendkosten zal komen. Echter heb ik de portofoon gevonden voor een uiteindelijk prijs waarbij ik het waard vind om niet voor Hamshop te kiezen.

20-05-2017

We zijn inmiddels twee maanden verder en ik ben op het punt gekomen dat ik vind dat de website toch wel is geworden waar ik vrede mee heb.
Uiteraard zal er de komende tijd wel het een en ander aangepast worden maar dan zal dit vooral gaan om updates knutselprojecten etc.

13-03-2017

De website is inmiddels een aantal dagen terug online maar het zal vast wel opgevallen zijn dat het zomaar ineens weer in de onderhouds modus te zien is. Ik ben wel tevreden nu, zoals het nu is, maar toch zie ik steeds dingen die ik toch liever anders zie.
Mogelijk zelfs denk graag denk anders te willen zien. Zo kan het dus gebeuren dat er een verandering heeft plaatsgevonden welk kort erna weer teruggedraaid is.

Kortom, er wordt steeds gewerkt naar het punt waarop ik zeg/denk “het is goed zoals het nu is”.

02-03-2017

Vandaag de laatste dingen in orde gemaakt zodat de geheel vernieuwde website online kon. Er zit nog wel wat in de planning maar daar wordt de komende tijd aan gewerkt.
Voor nu ben ik even klaar en tevreden. Mag ook wel na, de afgelopen weken, iedere dag flink wat uurtjes werken. Steeds als ik dacht te hebben gevonden wat ik zocht, viel het weer tegen.

Nu ga ik er wel vanuit dat het de komende tijd blijft zoals het is en ik weer vanalles kan/ga toevoegen.

14-02-2017

Ik ben niet tevreden met hoe de webite nu is. Ik weet het, het is kort geleden vernieuwd maar het bevalt mij gewoon niet. Er zijn dus twee keuzes, lekker laten of toch weer iets nieuws.
Mijn keuze is gevallen op het laatste. Op dit moment ben ik dus weer lekker bezig met het maken van iets nieuws. Ik steek er wel (veel)meer tijd in en hoop nu wel met een, voor mijn gevoel, beter resultaat te komen.

23-01-2017

Mogelijk is het al opgevallen dat de GP 66-108 voor 4 meter niet meer te vinden is op de website. Dit klopt want er komt een nieuwe antenne voor.
Ik heb gekozen voor de Sirio CX-4. Deze is al in bezit en wordt geplaatst zodra het weer beter is. Dit zal waarschijnlijk ergens vanaf komend voorjaar zijn.Ik heb inmiddels wel al een modificatie toegepast zodat het gemonteerd kan worden aan de mast van 48mm . Standaard is dit maximaal 42mm. Nu, na de modificatie, kan dit tot maximaal 56mm.

14-01-2017

Een nieuw jaar en een nieuwe website. Vanaf nu weer bekijken wat het jaar gaat brengen qua hobby en belangrijker de gezondheid. Na de laatste ziekenhuisopname in september 2016 is het hobbygevoel redelijk afgenomen. Het is er nog wel maar niet meer zoals vóór de opname. Het blijft raar wat bepaalde medicijnen kunnen veroorzaken in het menselijk gestel. De voorlaatse Prednisonkuur in 2011 verzaakte een maanden lange, bijna 12, geen tot weinig trek in koffie.Nu moet de hobby er helaas deels aan geloven. Ik zit niet stil en probeer van alles om de zin toch weer volledig terug te vindenHoud de website in de gaten.